Ar Bölüm 6

10 Mayıs 2016 Salı

Ar Bölüm 6


Bölüm 6 - Ses
Tou'nun orada bulunmasına, üstüne Zend'i korumasına en çok Tofu sevinmişti. Sonuçta Tou efsanelere konu olan biriydi. Söylentilere göre sekiz yıl önce yapılan Goehtro Vadisi Savaşı'nda yirmi iki yaşında olmasına rağmen karşı tarafın ordusunun yarısını tek başına öldürmüştü. Böyle yüksek konumdaki birinin Zend'e yardım etmesi mucizevi bir şeydi. Üstelik Tou, Kralın Sağ Kolu ünvanına erişmişti.
''Tamam o zaman delikanlı, öğrencim olmak ister misin? Ben güçlü biriyimdir.'' Tou Zend'i çok sevdi ve ona yardımcısı olmasını teklif ederek onu eğitmek istedi.
Bunu duyunca etraftakilerin ağzı daha da açıldı ve tüm binada ağzı kapalı olan bir kişi bile yoktu. Özellikle de Tofu çok şaşırmıştı. Kralın Sağ Kolu tarafından verilen bire bir eğitim teklifi! Bu fırsat herkesin eline geçmezdi. Zend'i bırak, babaları krallığın en üst tarafında olan insanlar bile Tou'nun öğrencisi olma fırsatına erişemezlerdi.Üstüne Tou öğrenci kabul etmezdi. Benim tekniklerimi anlayamıyorlar derdi. Ama bu fırsat Zend'in eline geçmişti. Zend eğer bunu kabul etmezse bir aptal olduğu kesindi.
Zend bunu duyunca bayıldığını hissetti. Kralın Sağ Kolu bizzat kendisine gel öğrencim ol diyordu! Bunu nasıl olur da kabul etmezdi. Tam ''Çok memnun olurum, usta.'' Diyeceği sırada içinden bir ses geldi.
''Reddet.''
Bir an Zend'in kulakları uğuldadı. Ses o kadar yoğun ve baskıcıydı ki, eğer dediğini yapmazsa beyni patlayabilirmiş gibi hissediyordu.
''Neden?''
''Reddet. Henüz onun eğitimi için hazır değilsin.'' Baskıcı ve yoğun ses, yaşlı bir insandan geliyormuş gibiydi.
''Kralın Sağ Kolu bana eğitim teklifinde bulunuyor, nasıl olur da onu reddederim? Üstelik sen kimsin?''
''Sana reddet diyorsam bu senin için iyi olandır evlat, inan bana.'' Ses o kadar yoğundu ki, sadece konuşmasıyla bile karşısında duran yaşayan efsaneyi, Tou'yu susturabilir gibi görünüyordu.
Zend sesin dediğini yapmaktan başka bir çaresi olmadığını fark etti. Ses eğer sinirlenirse onu parçalayacakmış gibiydi. Sadece ''Peki.'' Diyebildi.
''Ama çok istiyorsan, ona üç yıl sonraki turnuvadan sonra öğrencisi olabileceğini söyle. Vücudun o zaman onun eğitimi için dayanıklı olabilecek seviyeye gelmiş olacak.'' Ses tekrar konuştu.
''Reddediyorum.'' Zend'in içi kan ağlasa da, baskıcı sese uymaktan başka çaresi yoktu. Bir an sadece görünmesiyle bile Zend'in kalbini yerinden hoplatan adamın eğitimini geri çevirdiğini hatırladı ve üzüntüden ağlamanın sınırına geldi, son anda durdu. Ağlamak istemiyordu.
''Ne diyorsun lan geri zekalı!!'' Tofu şaşkınlıkla karışık bir sinirle kükredi.
''Seni aptal.'', ''Kafanın içinde beyin var mı?'', ''Ah, onun bir beyinsiz olduğunu söylediğimde haklıydım.'', ''Sokakta yetişince böyle oluyor, beynini de hırsızlara kaptırmış sanırım.''bir anda herkes hep bir ağızdan konuşmaya başladı.
Tou ise bir Yuathra Dev Kertenkelesi çarpmışa dönü. İlk kez birine eğitim teklif ediyordu ve o kişi de reddetmişti. Şuan garip duygular içerisindeydi. Çocuğun eğitimi reddetmesi, eğitimden daha iyi yolları olduğunun ispatıydı. Böyle bir yol var mı son derece merak ediyordu. Öte yandan, ilk kez böyle reddediliyordu ve bu onda biraz şaşkınlığa yol açmıştı. Aynı zamanda reddedildiği için sinirli ve öfkeliydi. Ama tüm bu duyguların içinde merak ve ilgi baskın geldi.
''Efendim, sizi şimdi reddettim ama bunun bir sebebi var. Ve üç yıl sonra bu sebep yok olmuş olacak, dolayısıyla sizin öğrenciniz olabileceğim.'' Zend güzelce planlarını söyledi.
Tou'ya çarpan Yuathra Dev Kertenkelesi onu bir de altında çiğnedi, hem reddedilmişti, hem de randevu almıştı. Normalde olsa şuan karşısındakinin boynuna kılıcını geçirirdi, ancak, bu çocuk çok özelmiş gibi hissediyordu ve ona karşı bir sempatisi vardı.
''HAHAHA, gerçekten garipsin sen çocuk. Beni reddetmen, benim eğitimimin seni yapacağından daha güçlü yapacak bir şeyin var demek. Bunu son derece merak ediyorum. Üç yıl sonraki turnuvayı dört gözle bekliyor olacağım. Sakın güçlenmeden geri dönme.'' Tou bir kahkaha patlattı, ardından sesli bir şekilde konuştu.
''Öyle olsun o zaman, gelecekteki öğrencim. Turnuvadan sonra seni eğitmek için sabırsızlanıyorum!'' Tou bağırarak konuştu, sesinde merak, heyecan ve ilgi vardı
Tofu bayıldı.
Evet, oracıkta bayıldı. Ulaşılmaz olarak bilinen Kralın Sağ Kolu, önce reddedilmişti ardından da eğitimi yapmak için üç yıl sonrasına anlaşmışlardı. Hem de Zend ile birlikte. Zend ismini daha önce duydu mu diye aklını kontrol etti. Sonuçta Kralın Sağ Kolu'nun sıradan bir çocuğa karşı böyle bir davranışta bulunması hayra alamet değildi. Kimdi bu çocuk?
Ayıldığında, Zend yanında oturuyordu. Yediği dayaktan dolayı her tarafı kan içinde kalmıştı. Tofu, Zend'in ölmediğine şükrediyor, aynı zamanda şaşırıyordu.
''Hey, Zend.'' Tofu sessizce konuştu. Etraflarında yine kalabalık vardı, ama bu sefer Zend'e tiksintiyle değil, merak ve korkuyla bakıyorlardı. Çoğunun aklında aynı soru vardı. Kimdi bu çocuk?
Haliyle Tofu'nun da aklında aynı soru vardı.
''Kimsin sen, kardeşim?''
''Ben Zend, kardeşim.'' Zend kısaca cevap verdi. Kendisi de eğitimi niçin reddettiğini anlamış değildi.
''Hey sen, cevap ver.'' Zend biraz önce ona eğitimi reddetmesini söyleyen ses ile konuşmaya çalıştı.
''Efendim, Zend. Ne diyeceksin?'' Ağır ve yaşlı ses cevap verdi.
''Turnuvadan sonra, tekrar Tofu'nun yanına gelip yedi yıl daha okumaya devam edebilir miyim?'' Zend turnuvadan sonra Tofu ile birlikte daha çok zaman geçirmek istiyordu. Aynı odada kalmak, yastık savaşı yapmak, birbirlerine su atmak ve daha çok fazla olan eğlenceli şeyler.
''Tabii yapabilirsin. Ayrıntıları daha sonra konuşuruz.'' ses cevap verdi. Zend tekrar Tofu'ya dikkatini verdi.
''Kardeşim, üç yıl sonra turnuvayı atlatınca, tekrar beraber kalıp birlikte eğlenceli şeyler yapabileceğiz. Sadece üç yıl.'' Zend'in sesinde veda tonu vardı, ama bu kısa bir vedaydı. Zend vedaları hiç sevmezdi. Zaten bir kere veda etmişti, oda Yaşlı Dilenci içindi. Ama sadece bir kere etmek bile vedalardan nefret etmesine yetmişti.
''Tamam o zaman kardeşim, üç yılda çok güçlenip okulun iç katmanına girmeliyim. Hem diğer okullarla senin için de savaşırım.Turnuvaya da katılacağım. Belki karşı karşıya geliriz ha?'' Tofu biraz gülerek söyledi. Diğer okullarla savaşmayı ve yıl sonunda yapılan turnuvalara girmeyi sıra beklerken planlamışlardı.
''Neden olmasın?'' Bu fikir Zend'e çok güzel gelmişti. Yavaşça arkasını döndü, kanlı kıyafetleri, simsiyah saçları ve boncuk boncuk gözleriyle, dışarı doğru yürüdü.
''Peki şimdi napıyoruz?'' Zend içindeki sese seslendi.
''Sana bir usta buluyoruz evlat.''


0 yorum :

Yorum Gönder